Optagelse

Tid til optagelse i Arts & Crafts Association Bornholm (ACAB)

Nu er det igen tid for interesserede professionelle kunsthåndværkere at søge optagelse i Arts and Crafts Association Bornholm. Kunsthåndværkere kan kontakte ACAB’s sekretariat på info@acab.dk og få tilsendt information omkring optagelsen. Ansøgningsfristen er i år mandag den 2. oktober.

ACAB er en censureret forening, hvor hver enkel kunsthåndværker bliver godkendt af et eksternt bedømmelsesudvalg inden optagelse. Denne procedure er med til at sikre den høje standard, der sammen med den store mangfoldighed, er kendetegnende for ACAB.

Bedømmelsesudvalget består af Lars Kærulf Møller, direktør for Bornholms Kunstmuseum, Susanne Jøker Johnsen, udstillingsleder KADK og Bodil Busk Laursen, cand.mag. og tidligere direktør for Kunstindustrimuseet/Designmuseum Danmark.

Fordel at være medlem i ACAB
En af fordelene ved at være medlem i ACAB er, at medlemmerne bliver promoveret på foreningens hjemmeside og igennem den årlige folder, der bliver bredt distribueret på Bornholm. Medlemmerne har desuden adgang til at være med på fællesudstillinger på Grønbechs Gård, og hvor foreningens udstillingsudvalg ellers arrangerer udstillinger. ACAB udgør en ramme for faglig sparring, og foreningens aktiviteter er baseret på højt, fagligt engagement og samarbejde.

Nye medlemmer tilbydes en særudstilling på Grønbechs Gård, hvor det er muligt at vise flere værker, end der er plads til på den fælles ACAB udstilling. 

National og international anerkendelse
Det er et kvalitetsstempel at være med i ACAB. ACAB er kendt både nationalt og internationalt som en unik og succesfuld sammenslutning, der bliver refereret til omkring samarbejde og resultater. ACAB er medlem af den anerkendte, verdensomspændte kunsthåndværkerorganisation World Craft Council (WCC), og en jury fra WCC har netop været på Bornholm for at vurdere, om Bornholm kan blive det første sted i Europa, der kan få tildelt titlen som ”World Craft Region”.

ACAB består pt. af 61 udøvende, professionelle kunsthåndværkere med fast bopæl på Bornholm og drives af en bestyrelse, forskellige arbejdsgrupper og et sekretariat.

For yderligere information, kontakt:
Laura Sommer Jespersen, sekretariatsleder for ACAB
Tlf. 29264282
Mail: info@acab.dk

Info om bedømmelsesprocedure 2017 kan downloades her. Heri kan man bl.a. læse om ACAB’s definitioner af bornholmsk kunsthåndværk og kvalitet.
ACAB's Vedtægter og Forretningsorden kan læses her